Tekirdağ Sosyal Gelişim Derneği’nin (Tesged) davetlisi olarak 01 Nisan 2011 günü Tekirdağ’a giden Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu başkanı Hasan Gümüş, Sevgi ve Kardeşlik üzerine yaptığı konuşmada “Bizim hamurumuz sevgi ile karılmıştır. Bizim mayamız Mevlana ile, Yunus ile, Hacı Bayram ve Ahmet Yesevi ile tutulmuştur” dedi. Tesged tarafından Tekirdağ’da bir otelin salonunda düzenlenen programı büyük bir ilgi ile takip eden Dernek üyeleri, Hasan Gümüş’ü aralarında daha sık görmek istediklerini dile getirdiler.

           Tekirdağ’a gelişinde Mehmet Üzmezoğlu tarafından karşılanan Hasan Gümüş, Tesged yönetim kurulu başkanı Hasan Üzmezoğlu ve yetkililerden dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

             Daha sonra programda dernek üyelerine hitap eden  Hasan Gümüş şunları söyledi: “Ezelde hiçbir şey yoktu, sadece Allah Teala vardı. Kelamcılara göre Allah ilk önce aklı yaratmıştır. Ancak ehl-i tasavvufa göre ise Allah Teala ilk önce sevgiyi, muhabbeti yaratmıştır. Gerçekten de alemlerin ve insanın özü sevgi ve muhabbettir. Muhabbetten de alemlere rahmet olarak gönderilen Cenab-ı Allah’ın sevgilisi, Habibullah olan sevgi ve rahmet peygamberi Muhammed (sas) hasıl olmuştur. Bizim özümüz, mayamız muhabbettir.”

           Ancak asıl olan sevgi ve kardeşlik duygularının, nefsin kötü hasletleri sebebiyle körelebileceğine dikkati çeken Gümüş konuşmasında, Peygamber Efendimiz ve sahabenin hayatından sevgi ve kardeşlik nümunesi olaylara temas ederek açıklamalarda bulundu.

               Dernek çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan Gümüş, ufkumuzu geniş tutmak gerektiğini vurgulayarak, sevgi ve kardeşlik temelinde, hizmetlerde ve çalışmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.