Saray Sosyal Oluşum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Kutlu Doğum programına katılmak üzere Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ne giden Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş, burada yaptığı konuşmada, peygamber sevgisi ve özleminin milletimizin iliklerine işlediğini, medeniyetimize renk verdiğini kaydetti.

      27 Nisan 2010 salı günü Saray Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı kutlu doğum programı büyük bir coşku içinde geçti. Hasan Gümüş, ilgi ile takip edilen konuşmasında “Tam 1439 yıl sonra, Mekke ve Medine’den binlerce kilometre uzaklıkta, Trakya’da, Saray’dayız. O’nu göremedik. Ama bütün kaçkınlığımıza ve günahkarlığımıza rağmen Peygamber Efendimizi çok seviyoruz, çok özlüyoruz. Öbür dünyada O’nunla buluşmayı arzu ediyoruz” dedi.

      Hasan Gümüş, “O güllerin efendisidir. O sadece güllerin değil, menekşelerin, lalelerin, leylakların, bütün çiçeklerin efendisidir. Bütün yaratılmışların ve kainatın efendisidir.” dedi.

      İçinde peygamber sevgisi taşıyanların ümitlerini kaybetmemesi gerektiğini belirten Hasan Gümüş, “Peygamber Efendimiz kişinin sevdiğiyle beraber olduğunu bizlere müjdeliyor. O’nu seviyorsanız ümitvar olunuz. Bu dünyada göremedik ama, cennette O’nunla inşallah buluşacağız” dedi.

      Kişisel gelişim uzmanı ve Akra Fm de radyo programcısı olan Sıtkı  Aslanhan’ın da bir konuşma yaptığı program, Eyüp Belediyesi mehter takımı gösterisiyle sona erdi.