resimddd 10 Nisan 2011 Pazar günü Bolu’da katıldığı konferansın ardından Kırklareli’de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Hasan Gümüş “Peygamber Efendimizle biz etle kemik gibiyiz. O, hayatımızın bir parçası ve en önemli rengidir” dedi. Kırklareli İnsani Değerleri yaşatma Derneği (Kidyad) tarafından, 12 Nisan 2011 Salı günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen Kutlu Doğum programına Ak Parti Kırklareli birinci sıra milletvekili adayı Şenol Gürşan, İl Başkanı Emir Tunç, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilginin olduğu program için Kültür Merkezi’ne gelen birçok kişi salonda kendine yer bulamayarak programı dışarıdan takip etmeye çalıştı. Programa katılan davetlilere Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği tarafından gül hediye edildi.

Bolu_imza10042011 Bolu Mimar Sinan Derneği ile Bolu Belediye Başkanlığı’nın birlikte düzenledikleri ve Bolu İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Hasan Gümüş, Kutlu Doğum haftasında olduklarını hatırlatarak sevgi ve rahmet peygamberi olan Peygamber Efendimizin, tarihe ve insanlığa sevgi, rahmet, barış ve kardeşlik tohumları saçtığını söyledi. Hasan Gümüş, program sonrasında kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet etti.

Kırklareli’de saat 20.30’da Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kidyad yönetim kurulu adına açılış konuşması yapan Ahmet Uzun Allah Rasulü’nü Kırklareli’de misafir etmenin sevinç ve heyecanını yaşadıklarını belirterek katılımcılara hoş geldiniz dedi.

Ardından kürsüye gelen Hasan Gümüş, duygu ve heyecan yüklü konuşmasında “Nisan ayı geldiği zaman sevgili peygamberimizi yad ediyoruz. Tabi ki sadece bu ayda değil, Peygamberimizi her gün yad ediyoruz. Beş vakit namazımızda, okumuş olduğumuz ezanlarımızda, düğünlerimizde, cenazemizde, hüzünde, kederde ve mutlulukta hep O’nu yad ediyoruz. Gülü kokladığımız zaman onun kokusunu hatırlıyor ve yad ediyoruz. Oğlumuz Mehmet’i ve Muhammed’i, torunumuz Ahmet’i ve Mustafa’yı severken sanki onu sevdiğimizi düşünür ve onu yad ederiz. Bizde leyleklerin, kırlangıçların yuvalarına dokunulmaz. Onlar hacı kuşlardır. Çünkü kabul ederiz ki ilkbaharda onlar memleketimizi şenlendirdiklerinde Mekke’den ve Medine’den geldiklerini sevgili peygamberimizden selam getirdiklerini biliriz. Sonbahar’da giderken bizden selamlar götürdüklerini düşünürüz. Onun için biz göçmen kuşlara hacı kuşlar demişiz. Hayatımızın her anında O’nu yad ediyoruz” dedi.

Peygamber Efendimizin İstanbul’un fethini müjdelerken fetheden komutan ve askeri de övdüğünü hatırlatan Gümüş “Peygamberimizin müjdesine erişen komutan Edirne’de doğmuştur. İstanbul’u fetheden ordu Edirne’de, Kırklareli’de buralarda hazırlanmış ve İstanbul buralardan fethedilmiştir. İşte bugün Peygamberimizi Rumeli’nin bir güzel köşesinde Kırklareli’de yad ediyoruz. Sevenleriyle birlikte coşkuyla, özlemle ve muhabbetle yad ediyoruz.” dedi.

Konuşma sonrası Kırklareli Merkez Hızırbey Camii Müezzini Necmettin Ötün şefliğinde Grup Tekbir tarafından tasavvuf konseri verildi.

Program sonrasında Kidyad adına katılımcılara teşekkür eden Hüseyin Kasap, Hasan Gümüş’e plaket verdi.