Olur mu? Olmaz mı? Diye düşünürken hamd olsun oldu. İçi nasıl dolacak? Doldurabilecek miyiz? Derken salonlarımız yetmez oldu. Kütüphane salonumuz, konferans salonumuz gelenleri almıyor. Dostlarımız geri dönmesinler diye kapalı devre tv’ler devreye girdi.

Önce bize ummadığımız ikramları lütfeden Allahu Teala’ya hamd ediyorum. Sonra da İstanbul’dan, Kocaeli’nden, Bolu’dan, Trakya’dan, yurtdışından, yurtiçinden bize yardımcı olan herkese, Mimar Sinan Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren platformlarda hizmet edenlere;

Rumeli Gençlik Grubuna teşekkür ediyorum. Onlar Edirneli gençlere, Anadolu’dan, Balkanlar’dan gelen gençlere sahip çıkıyor. İstanbul aydınlarını, mütefekkirlerini Edirne’yle buluşturuyorlar.

Öğretmenler platformuna teşekkür ediyorum. Onlar tartışıyor, kendilerini yeniliyorlar. Bildiklerini, birikimlerini halkımızla paylaşıyor, Edirneli aydınları gün yüzüne çıkarıyorlar.

Din Görevlileri Platformuna teşekkür ediyorum. Önceden belirlenen konuları, hem sunuyor hem de müzakere ediyorlar. Ayrıca tanınmış, uzman, tecrübeli din âlimlerini ayağımıza getiriyorlar.

Serhatli Hanımlar Grubu, Onlar teşekkürü özel olarak hak ediyor. Şikâyetsiz, bahanesiz, ivazsız ve garazsız arı gibi, karınca gibi durmadan çalışıyorlar. Programlar üretiyor, bilgi-beceri kursları düzenliyor vakfımızın noksanlarını tamamlıyorlar. Kadın eli değmemiş hizmetler noksan, kadın eli değmiş işlerin % 51’i tamamdır.

İnşallah mart ayında gönüldaşlarımızla yeni bir sadaka-i cariyeye daha imza atıyoruz. Arsa alındı, projesi tamamlandı, sıra temel için kazma vurmaya geldi. Sadaka-i cariyemizin kıyamete kadar yaşamasını dünyadan göçtükten sonra da bize küşe-i kabrimizde sevaplar göndermesini temenni ediyorum.

İnşallah bu binamız üç türlü hizmet görecek. Bir bölümü çocuk yuvası, bir bölümü yüksek okul öğrencilerine pansiyon olacak. Yaz aylarında ise hem Trakya’dan hem Balkanlar’dan gelecek çocuklarımıza yaz okulu olarak kullanılacak.

Hedefimiz 2011 yılı sonbaharında açılışı gerçekleştirmek. Şimdi konuşma zamanı değil, bize güvenenlerin yardım etme zamanıdır. Serhatli Hanımlar Grubu, nisan ayı içinde büyük bir kermes hazırlığı yapıyor. Kardeşlerimizin kermese katkılarını bekliyoruz. Veya biz binamızın maliyetini 1000 hisseye böldük, her hisse 250 TL. Kardeşlerimizden durumu müsait olanlar kar payını ebedi âlemde Mevlay-ı Müteal’den almak üzere hisse alabilirler.
Nihai başarı Cenab-ı Allah’tandır. Bize düşen ihlasla gayret etmektir.