Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş geçtiğimiz günlerde yaptığı yurt gezisi kapsamında Bolu, Ankara, Sakarya ve Kocaeli’de bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. Bolu Mimar Sinan Derneği’ni ziyaretinin ardından Ankara’ya geçen Hasan Gümüş, Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (Asilder), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kamu Yöneticileri Derneği’ni (Kayder) ziyaret etti. Hasan Gümüş, Kayder’de ilahiyatçı yazar Hasan Tahsin Feyizli ile de bir araya geldi.

Bolu

Hasan Gümüş, 06 Şubat 2011 tarihinde Bolu Mimar Sinan Derneği yönetim kurulu başkanı Muammer Küçükseyman’ın kızının evlenme törenine katıldı. Hasan Gümüş ve Bolu milletvekili Fatih Metin’in şahitliğini yaptığı nikahı Bolu Belediye Başkanı Alaatin Yılmaz kıydı. Yılmaz, törenin ardından evlenme cüzdanını, geline teslim etmek üzere Hasan Gümüş’e verdi. Çifte iki cihan saadeti dileyen Hasan Gümüş törenin ardından dua yaptı.

Hasan Gümüş, aynı günün akşamı Bolu Özel Mimar Sinan Öğrenci Yurdunda dernek yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Burada katılımcılara hitap eden Hasan Gümüş konuşmasında, Edirne’de doğup büyüyen Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin’in de Bolulu olduğunu ve Bolu’nun Göynük ilçesinde medfun bulunduğunu hatırlatarak Edirne ile Bolu’nun çok eskiye dayalı manevi bağları olduğunu söyledi. Yüzü batıya dönük olan Edirne’nin ve Edirne Mimar Sinan Vakfı’nın da ilginç bir şekilde Bolu ile alakasının devam ettiğini belirten Hasan Gümüş, Bolu Mimar Sinan Derneğinin önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek çalışmalarda başarılar diledi.

 

 

 Ankara

07 Şubat 2011 günü Ankara’ya hareket eden Hasan Gümüş’ü Ankara’da Edirne Mimar Sinan Vakfı Ankara temsilcisi Av. Fatih Ünal karşıladı. Hasan Gümüş Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi ile Tacettin Dergahı’nda merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti.

Daha sonra Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (Asilder)’ne geçen Hasan Gümüş, aynı zamanda Derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Av. Fatih Ünal’dan dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Hasan Gümüş akşam saatlerinde ise davet üzerine geldiği Kamu Yöneticileri Derneği’nde (Kayder) dernek üyeleri ile bir araya geldi. Av. Fatih Ünal burada katılımcılara, Hasan Gümüş’ün 2008 yılı Başbakanlık “Yılın Vakıf İnsanı” ödülünü aldığını belirterek, Hasan Gümüş’ten bir konuşma yapmasını istediklerini söyledi. Hasan Gümüş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, vakıf medeniyeti ve kültürü üzerine kısa bir konuşma yaptı.

Hasan Gümüş daha sonra dernek merkezinde, Feyz ü-Furkan isimli meal kitabının yazarı Hasan Tahsin Feyizli ile bir araya geldi. “Hasan Gümüş Hocaefendi” diyerek hitapta bulunan Hasan Tahsin Feyizli, ziyaretten memnun olduğunu belirterek “İkimiz de Hasan’ız. Hasan Arapça ‘Hasen’dir. Yani ‘Ha sen, ha ben, ikimiz de Hasan’ız” dedi. Feyizli, ilmi ve sosyal çalışmaların önemini belirterek gayret gösteren herkese başarılar dilediğini kaydetti. Hasan Gümüş de Hasan Tahsin Feyizli ile ilk defa görüşüyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu belirterek çalışmalarında Feyizli’ye başarılar diledi.

Hasan Gümüş 08 Şubat 2011 günü ise, Edirne Mimar Sinan Vakfı heyeti ile birlikte Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar  Başkanlığı’nı ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

 Sakarya-Kocaeli

Hasan Gümüş Ankara dönüşünde Adapazarı’na uğrayarak Edirne eski Valisi halen Sakarya Valisi olan Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.

Daha sonra Kocaeli’ye geçen Hasan Gümüş, burada da Edirne Mimar Sinan Vakfı Kocaeli temsilcisi Ferhat Dilek ve arkadaşlarıyla görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hasan Gümüş inceleme ve temaslarının ardından Edirne’ye döndü.