Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek beraberinde Ak Parti Bolu il başkanı Ali Ercoşkun ile birlikte Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş’ü ziyaret etti. 30 Mayıs 2010 Pazar günü Edirne’ye gelen Coşkunyürek ve Ercoşkun’u Hasan Gümüş Balkan Kültür Merkezi’nde karşıladı.

            Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından Selimiye Camii ve 2. Beyazıt Külliyesi ziyaret edildi. Bolu milletvekili Coşkunyürek kanaat önderlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek “Hasan Gümüş Hocamız Edirne’yi de aşan, çevresine ve topluma faydalı çalışmaları olan biridir. Kendileriyle uzun yıllara dayalı tanışıklığımız vardır. Kendisini ziyaret için Edirne’ye geldik” dedi.

            Hasan Gümüş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “Sivil toplum çalışmaları da siyaset çalışmaları da neticede halka hizmeti gaye edinir. Mühim olan halka yararlı işler yapmaktır” dedi.

            Güldeste Çocuk Yuvası inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Ak Parti Bolu il başkanı  Ali Ercoşkun da üzerlerine düşen yardımı yapmaya hazır oldukları sözünü verdi.