Soru: Esselamü Aleyküm Hocam. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben evlendiğim de eşimin başı açıktı, o zaman açıkçası bunu pek önemsemedim daha sonra namaz kılmaya, dini bilgiler okumaya başladım, edindiğim bilgiler ışığında yaşamaya çalışıyorum ama bütün ısrarlarıma rağmen eşim dini şekilde giyinmeye yanaşmıyor. Bu konuda beni dinlemiyor. Ne yapmalıyım? Eşimden ayrılmayı dahi düşünüyorum.

Cevap: Ve aleyküm selâm. Dinimiz kimlerle evlenilmeyeceğini net olarak ortaya koymuştur. Bunları genel olarak neseb bağı, süt bağı, evlenmeyle meydana gelen akrabalık bağı, din ayrılığı gibi başlıklar altında toplayabiliriz.
Evlilik bağının yani nikâhın nasıl biteceği de tespit edilmiştir. Bir bayan örtünün farz olduğuna inanır ama başını örtmüyorsa o bayan Müslüman’dır ama farzı uygulamadığı için günahkardır. Günahlardan zina boşanma sebebidir. Ama başı örtmeme günahı boşanma sebebi değildir.
Eşinize yumuşak sözle nasihat etmeye devam edin. Onu çok sevdiğinizi ama bu yönüyle kırıldığınızı söyleyin. Sadece tenkid etmeyin, takdir edilecek yönlerini de dile getirin. Çevresini değiştirmeye çalışın. Örtününce toplumdan gelecek baskıları hafifletmek için örtülü ailelerden çevre edinmesini sağlayın ve dua edin.