Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği umre ziyareti münasebetiyle, 31 Mart 2011 Perşembe günü Balkan Kültür Merkezi’nde yaptığı aylık olağan konuşmasında konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan Hasan Gümüş “Bizler gibi günahkarların bol bol Allah’ın evini ve Peygamber Efendimiz’i ziyaret etmesi gerekir. Gidemeyenlerin özrü, beynamaz özrüdür.” dedi. Çok sayıda dinleyicinin büyük bir ilgi ile takip ettiği programda duygulu anlar yaşandı. Program sonrasında katılanlara hurma ikram edildi.

            Hac ve umre ile ilgili ayet-i kerimeleri okuyarak açıklamalarda bulunan Hasan Gümüş “Allah Teala tabii ki orada oturmuyor. O her yerdedir. Ancak bir yerde oturuyor olsa, ziyarete gitmeyecek misin? İşte Allah Teala benim evim burasıdır, ziyaret edin diyor. Peygamber Efendimiz’in kabr-i şerifleri de orada. Ravza-i Mutahhara’yı ziyaret Efendimizi ziyaret gibidir” dedi.

            Umre ziyaretlerinin çok kolaylaştığını belirten Hasan Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimiz umrenin yoksulluğu giderdiğini söylüyor. Ama hiç gitmemiş olanlar genelde maddi sebepler ileri sürüyorlar. Halbuki bir yurtiçi tatili hesaplasanız umreden pahalıya gelir. Sigara içen kişi sigarayı bırakıp günde beş lira kenara koysa bir sene sonra umreye gider. Dünyalık küçük hesaplar yaparak mukaddes toprakları ziyaret etmeyen ve bu dünyadan öyle göçenlerin vay haline. Bu mazeretler ancak beynamaz özrüdür.”

            İlgi ile takip edilen program sonrasında misafirlere hurma ikramı yapıldı.