Cevap: İslam’da aslolan neslin çoğalmasıdır. Ancak ana karnına düşmeden tedbirler almak suretiyle üremeyi önlemekte sakınca görülmemiştir. Ana karnında döllenme olduktan sonra çeşitli yöntemlerle bu hayata son vermek; ruh üfleninceye kadar olan dönemde haram, ruh üflendikten sonraki dönemde ise cinayettir. Bunun tek istisnası annenin hayati durumudur. Eğer hamilelik devamında anne için ölüm tehlikesi varsa hamileliğe son verilebilir. Anne karnındaki çocuğun özürlü olması hamileliğe son verme için meşru sebep değildir. Çünkü neyin hayırlı olacağını ancak Allah bilir. Açık söylemek gerekirse kolu, bacağı sakat fakat zeki ve ahlaklı bir çocuk mu, vücut organları sağlam fakat yalancı, hırsız, ahlaksız bir çocuk mu daha hayırlıdır.
Akıl özürlü çocuklar ise devamlı çocuktur ve günahsızdır. Cennetliktir. Ana babalarına şefaat edeceklerdir, belki onların cennete girmelerine sebep olacaklardır.
Soru: Ana karnında özürlü olduğu tespit edilen çocukların aldırılmasının hükmü nedir? Doktorların alınması hususunda telkinleri olduğunu duyuyoruz.