Soru: Selamün Aleyküm Hocam
Peygamber efendimiz(s.a.v) “Araplarla Türkler savaşmadıkça kıyamet kopmaz” şeklinde açıklanan bir hadisi var mı? Ben yok diye biliyordum.Ama internette sorularla İslamiyet sitesinde Buhari de Ebu Hureyreden rivayet gelen bu şekilde yorumlanmış bir hadisi olduğu söyleniyor ve sahih olduğu belirtilmiş siz ne dersiniz?
Cevap:  Kur’an-ı Kerim hem geçmişle hemde gelecekle ilgili bilinmeyen bazı olayları bize haber veriyor.Hz Adem ,Hz Nuh,Hz Yusuf,Hz Zülkarneyn vs. ile ilgili geçmiş haberleri,hemde de Mekkenin fethi ,İran-Rum savaşının sonucu,İslamın geleceği ile ilgili gelecek haberleri bildiriyor.
           Gayb bilgisi Cenab-ı Allah’a aittir. Gaybı ancak O bilir. Ancak beğenip seçtiği peygamberde bildirildiği kadar bilir.(Cin suresi A-26-27) Ayrıca Peygamber efendimiz “Allah yeryüzünü önümde dürdü de şarkını ve garbını gördüm(Müsned C.5.278,müslim,fiten,19)” buyuruyor. Dolayısıyla Peygamber efendimiz kıyamete kadar olacak bir takım olayları bize haber vermiştir. Bu olanlardan biri de Araplarla Türklerin arasındaki savaştır. Muhtemelen bu olay gerçekleşti. Türkler barış yoluyla müslüman oldular ama müslüman olduktan sonra müslüman Türklerle müslüman Araplar arasında savaşlar cereyan etti. Yavuz Sultan Selim zamanında  yapılan Mısır seferi buna örnektir.
Bu hadisi şerif olayı tespit anlamındadır.Türklerle ilgili başka hadisi şerifler de var.İstanbul’un fethi hadisi şerifide Türklerle ilgilidir.